Let op! Als u als verdachte of getuige bent opgeroepen voor verhoor of een dagvaarding ontvangt

Verdachte of getuige

Als u bent aangehouden door de politie (al dan niet op heterdaad) zult u worden verhoord. Voorafgaand aan dat verhoor heeft u het recht om een advocaat te spreken. Dit is altijd gratis. Ook als u meent niet voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen. U krijgt bijstand van een piketadvocaat. Het is van belang om voorafgaand aan een verhoor een advocaat te raadplegen, om met hem uw situatie en rechten te bespreken. Een eenmaal afgelegde verklaring zal in het verdere traject doorwerken! De rechter weegt het bewijs en daarom is het van belang dat u tijdig een advocaat inschakelt.

U kunt ook als getuige opgeroepen worden voor een verhoor. . Neem voordat u naar een verhoor gaat contact met ons op. Wij kunnen u adviseren over of u moet verklaren, of niet en wat de gevolgen daarvan zijn. Nogmaals; alles wat u zegt levert immers bewijs op.

Dagvaarding

Als u bent gedagvaard door het Openbaar Ministerie, is het van belang dat u zo spoedig mogelijk contact met ons zoekt. Wij zullen uw dossier opvragen via de electronische weg. Meestal kunnen wij nog dezelfde dag over het dossier beschikken en aan de hand van deze stukken, in overleg met u, uw verdediging voorbereiden.

VWvl Advocaten is landelijk werkzaam en staat u graag bij. Mr. E.J.A. van Leuveren draait mee in het piketrooster, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hem buiten dit rooster als voorkeursadvocaat aan te wijzen. Mocht u vragen hebben neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze advocaten staat u graag te telefonisch te woord of bespreekt in overleg met u of het zinvol is op kantoor van  vWvL advocaten een gesprek met u aan te gaan.

Contactpersoon: Bertjan van Leuveren, vanLeuveren@vwvl-advocaten.nl