Buiten uw schuld gewond geraakt bij een (verkeers) ongeval, arbeidsongeval of medische fout?

Laat u in dat geval begeleiden door de experts die opkomen voor uw belangen. In de meeste gevallen is dat voor u kosteloos.

De afwikkeling van letselschade kan gecompliceerd zijn.

Allereerst is er de schuldvraag. Is er een duidelijke aansprakelijke partij aan te wijzen of ligt het wat genuanceerder. In veel gevallen zou u op het eerste gezicht misschien niet denken dat een andere partij aansprakelijk is. Maar de regels in het verkeer en de zorgplicht die werkgevers ten opzichte van hun werknemers hebben en de zorgvuldigheid die men in de gezondheidszorg in acht moet nemen, kunnen in tegenstelling tot hoe u de zaak inschat, wel eens leiden tot aansprakelijkheid bij de andere partij.

Daarna is er de afwikkeling van de directe- en indirecte materiele schade. Er zijn waarschijnlijk meer schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen dan u verwacht. Hoe schat u uw eigen toekomst in? Zijn uw carrierekansen nog hetzelfde als voor het ongeval? Etc.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u weer, liefst volledig, herstelt. Maar in sommige gevallen blijft u met medische of psychische klachten zitten en is uw leven niet meer hetzelfde als voor het ongeval. In dat geval is het belangrijk dat deze klachten op een goede manier worden vastgesteld en dat daar een passende vergoeding voor smartengeld tegenover staat.

Smartengeld wordt ook wel immateriele schade genoemd.

Wat de oorzaak van uw letsel ook is; verkeersongeval, bedrijfsongeval (werkongeval) of een medische misser, vWvL advocaten maakt gebruik van haar eigen medisch adviseur die zeer kritisch de door verzekeraars in de arm genomen medische expertisebureaus volgt. Ook werkt vWvL advocaten samen met een actuarieel bureau dat op basis van door ons gehanteerde uitgangspunten zeer nauwkeurig de toekomstige schade kan berekenen.

Contactpersonen:
Bert-jan van Leuveren,  vanLeuveren@vwvl-advocaten.nl
Sigrid Oosting, Oosting@vwvl-advocaten.nl