MR. P (PETER) VAN WIJNGAARDEN

MR. P (PETER) VAN WIJNGAARDEN

Ik heb in Groningen rechten gestudeerd en wist al vrij snel dat ik de advocatuur in wilde.  Na een uitstapje in Doetinchem, waar ik in 1991 als advocaat begon, ben ik sinds 1995, eerst op het kantoor aan de Verlengde Hereweg en daarna aan de Phebensstraat werkzaam.  In die bijna 30 jaar dat ik in Groningen werkzaam ben, heb ik Groningen zien veranderen, maar ben ik wel Groninger gebleven. Ik hou me vooral bezig met de vele facetten van het contractenrecht, waar ondernemers, maar ook ondernemende particulieren vaak mee te maken hebben.  Daarbij heb ik een nuchtere (Groningse) kijk op het analyseren en oplossen van juridische problemen ontwikkeld: gewoon zoeken naar een oplossing en bekijken of die oplossing gerealiseerd kan worden.

In mijn woonplaats Delfzijl, waar ik ook ben geboren,  ben ik bestuurlijk en maatschappelijk actief.

Mijn vrije tijd besteed ik het liefst in de vrije natuur, om naar vogels te kijken en vooral naar de vogeltrek.

Peter van Wijngaarden heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht
  • Verbintenissenrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Contact informatie

Mobiel: