Mr. S. (Sigrid) Oosting

Ik stel mij graag aan u voor. Na een start in 1985 als student medicijnen ben ik in 1986 een hele andere richting ingeslagen. In 1991 ben ik afgestudeerd als fiscaal jurist en aan de slag gegaan bij Ernst & Young en (later) als pensioenfiscalist bij PWC.

Vanaf 2008 ben ik in loondienst en als zelfstandig pensioen- en arbeidsrechtjurist werkzaam geweest voor vele uitvoeringsorganisaties zoals Syntrus Achmea, PGGM, PNO Media en TKP. In die hoedanigheid heb ik vele werkgevers- en deelnemersdossiers van verschillende pensioenfondsen behandeld.

Als advocaat met als specialisatie o.a. Pensioenrecht ben ik u graag behulpzaam bij uw vragen over en discussie met pensioenfondsen. De ervaring leert dat het tijdig inschakelen van ondersteuning bij vraagstukken over bijvoorbeeld de aansluitplicht van een werkgever bij een pensioenfonds of het verzoeken van vrijstelling van de verplichte deelname bij een pensioenfonds, kan voorkomen dat u in een jarenlange discussie met het betreffende pensioenfonds terecht komt.  

Hetzelfde geldt voor deelnemers bij pensioenfondsen. In de praktijk blijkt het vaak lastig voor deelnemers duidelijkheid te krijgen over hun pensioenrechten. Het is een ingewikkelde materie waarbij je als individuele deelnemer vaak onvoldoende zicht hebt op de wet- en regelgeving ter zake van pensioenen en het antwoord van het pensioenfonds op je vragen niet altijd de gewenste duidelijkheid geeft. Hierbij kan ik u ondersteunen.

Naast mijn werk ben ik een liefhebber van moderne kunst, de mooie omgeving en het lekkere eten van Italië en muziek. Ook bezoeken we onze kinderen vaak die in Groningen en Utrecht studeren.

Oosting@vwvl-advocaten.nl

923c3576-2499-49f2-93d8-4fcac6720f97